Gusturile se schimba – Un barbat curajos

Hello lovers!

Nu stiu zau de unde mi-a venit inspiratia pentru acest articol, insa destul de multi imi cereti si articole mai personale, nu doar despre produse. So, here it is. 

Niciodata nu am fost genul care sa gandesc in alb sau negru sau sa cred in vreun stereotip. Nu am avut preferinte prea mari nici in ceea ce priveste fizicul. Nu ca nu l-as aprecia, nu vreau sa par ipocrita, dar nu a fost un factor determinant.

Pe cand eram o tinerica, mandra floare, raspundeam la intrebarea “Ce apreciezi cel mai mult la un baiat?” cu “simtul umorului”. Consideram ca este important sa razi si sa te distrezi cu omul de langa tine. Ca pe urma o sa fie usor si cu partea de comunicare, cu intelegerea si toate cele. Mi-am dat seama pe parcurs ca viata nu este facuta doar din “hincuieli” cum zicea mama. Dar atunci mama ma stresa si enerva si aveam impresia ca nu ma intelege. De fapt, eu nu o intelegeam pe ea.

Dar m-am mai copt si raspunsul meu la aceeasi intrebare a devenit “Sa fie muncitor”. Am zis ca am crescut si ca aveam deja 20+ ani si ca vreau ca omul de langa mine sa aiba aceleasi ambitii si dorinta de viata, sa mute muntii din loc, sa gandeasca mare si sa il vad ca are un tel in viata pentru care munceste. Daca aveam si un tel comun, cu atat mai bine.

Si uite ca acum, in prag de 30 de ani, o varsta extrem de frumoasa, pana si intrebarea s-a schimbat: “Ce apreciezi cel mai mult la un barbat?” Iar raspunsul meu este “curajul”. Un barbat curajos face cat o mie cu simtul umorului sau muncitori. Ce inteleg eu prin asta? Ei bine, sa aiba curajul sa isi exprime sentimentele, sa spuna NU tentatiilor, sa fie deschis, echilibrat. Sa aiba curajul sa isi recunoasca greselile si defectele si sa spuna “imi pare rau”. Sa aiba curajul sa infrunte orice pericol sau risc pentru cei dragi si pentru femeia iubita. Sa nu renunte niciodata, iar cand se loveste de un esec, sa aiba curajul sa se ridice, sa o ia de la capat, si sa considere acel esec mai degraba un feedback. Munca se face in echipa, comunicarea, distractia si simtul umorului tot in pereche. Dar pentru acestea si pentru fericire e nevoie de curaj.

Stiu, nu este vorba despre gusturi, a fost un soi de clickbait. Este vorba despre ce apreciem ca femei la un barbat, ce ne face fericite. Voi ce apreciati? Ce va face inima sa tresara? De asemenea, sunt curioasa ce voi aprecia la 60 de ani? Si probabil va fi doar sa fie langa mine, un om bun si sanatos. 🙂

He-who-is-not-courageous-enough-to-take-risks-will-accomplish-nothing-in-life

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s