Refuzul

Hello lovers!

Astazi m-am decis sa va scriu un articol diferit, in care nu o sa va povestesc despre cosmetice, parfumuri sau haine, ci despre sentimente.

Vreau sa povestim despre refuz, despre sentimentul acela cand te simti exclus dintr-o comunitate sau un grup. Si de ce nu, cand te simti exclus dintr-o relatie. O sa imi ziceti acum ca nu se poate asa ceva, dar atunci inseamna ca ati avut noroc. Americanii au un cuvant pentru orice, iar in cazul de fata, acela este rejection.

In viata ne este dat sa traim fel de fel de experiente din care ar trebui sa invatam si sa iesim cu capul sus. Este usor de zis dar greu de facut cateodata, nu?

Ne este dat sa simtim astfel inca din scoli cand se formeaza fel de fel de grupulete din care nu putem face parte din diferite motive: gasca vesela (the cool kids), copiii de bani gata, tocilarii, zvapaiatii etc. Exista o eticheta pentru fiecare tip de om/copil.

Apoi ne este dat sa fim exclusi chiar dintr-un grup de prieteni pentru urmatoarele motive: niciodata nu are timp asa ca nu o/il mai chemam, ea/el oricum nu se distreaza, mereu critica etc. Si ajungem sa ne indepartam de oamenii dragi atunci cand punem lucrurile acestea la suflet.

Exista excluderea de pe YouTube, cand x sau y nu are parte de o anumita audienta fiindca este diferit, fiindca nu face lucrurile la fel sau poate ca nu le face bine. Si luam personal si asta, cateodata, chiar daca nu ar trebui.

Iar cea mai dureroasa din punctul meu de vedere este cand te simti exclus de catre cei dragi, familie, sot/sotie sau iubit/a. Cand simti ca nu mai ai un loc la masa lor, ca uita de tine, sau cand pur si simplu nu isi mai doresc sa va vada. Sa fii la cativa kilometri de ei si sa nu isi doreasca sa te tina in brate sau sa te vada, mai ales dupa mult timp.

Unde bat? Toate aceste refuzuri, la urma urmei, lasa semne pe sufletele noastre si ne pot face mai duri, mai reci, poate chiar rai. Putem sa ne inchidem inima, sa devenim egoisti si sa nu ne mai pese de oamenii din jur, de ceea ce cred ei sau de ceea ce zic. Sunt de parere ca in prima faza, cand suntem pusi fata in fata cu aceste refuzuri sa intrebam de ce suntem tratati asa… poate este vina noastra si nu constientizam acel lucru. Daca nu primim nici un fel de raspuns concret inseamna ca si ceea ce ne dorim noi este gresit. Fiecare om are locul lui pe lume si poate locul acela nu este acolo, in sanul lor.

Fiti buni, iubiti-va pe voi si pe altii in egala masura si sa nu va schimbati doar pentru a fi pe placul altora. Puteti deveni insa o versiune mai buna a voastra pentru a excela, pentru a ajunge si mai departe.
image

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s